Mi történik télen a bőrünkkel?

Bőrünk küzdelmét a téli hónapok megpróbáltatásaival szemben egyértelműen tetten érhetjük színének, tapintásának és érzetének megváltozásából. 

tel_vintage_beauty.png

A téli időjárási viszonyok sajátosságai a legkiegyensúlyozottabb működésű bőröknek is nagy kihívást jelentenek. A szélsőséges hideg, a kinti és benti hőmérsékletek különbségei, a szél és a csapadék különböző formái, az időnként felbukkanó erős UV sugárzás, a bőr minden egyes rétegének működését befolyásolják.

Fontos az elváltozások időbeni felismerése és okuk meghatározása. Legjellemzőbb, szinte mindenkit érintő jelenség a bőr hidratációjának csökkenése, amely egy sor újabb probémát generál. Nincs olyan bőr, amely a téli hónapokban ne igényelné, akár hidratáló, akár regeneráló anyagok alkalmazását. Minél több időt töltünk a szabadban, különösen a nagyvárosokra jellemző környezeti viszonyok között, annál fontosabb, hogy tudatosan és értő módon közelítsünk bőrünk reakcióihoz.

A tél azonban a kozmetikai ipar egyik csúcsszezonja és nem csak a Karácsony előtt megnövekedett forgalom miatt. Ilyenkor jön el ugyanis az ideje minden olyan, a bőr működését mélyebb rétegekben is befolyásoló, esetleg módosító eljárásnak, amelyeket átmeneti, fényérzékenyebb állapot kísérhet. A lézeres, savas, tűs, hámlasztásos beavatkozások szezonja ez.

Érdemes időben elkezdeni igénybevételüket, hiszen többnyire kúraszerű, tehát több alkalomból álló alkalmazásuk szolgálhat hosszabb távú eredménnyel.