Miért legyen "kreatív" a kozmetika?

Több ezer professzionális kozmetikai brand létezik a világon. Választhatunk ismert, itthon is elérhető márkát, vagy nehezebben beszerezhető, hazai képviselettel nem rendelkező külföldi brandet. Létezik harmadik út is azonban. A kreatív kozmetika világa.

kreativ_kozmetika_vintage_beauty_blog.png

DE MI IS AZ A KREATÍV KOZMETIKA?

Egyszerű és tiszta összetételű bázisanyagok spontán személyre szabásával történő kezelési mód. A személyre szabás történhet olajok, vajak, ásványvizek, aromavizek, agyagok, illóolajok, kivonatok, növényi szárítmányok, stb. felhasználásával. Pontosan tudhatjuk, hogy miből mennyit teszünk az adott bázisanyagba és miért. És ami a legfontosabb: biztosak lehetünk abban, hogy valóban belekerült a felhasználni kívánt anyagba az adott komponens és nem csak a csomagolás hátoldalán lévő INCI lista biztosít bennünket erről. Időnként tévesen…

A kreatív kozmetikai protokoll magabiztos alkalmazásához három területen szükséges behatóbb ismeretekkel rendelkeznünk.

Egyrészt a bázistermékek összetétele, kémiai-fizikai tulajdonságai tekintetében, másrészt a személyre szabásukhoz használt anyagok hatása, adagolhatósága, várható hatásai, szinergiái, elektrokozmetikai eljárásokkal való kompatibilitása szempontjából, harmadrészt az adott bőrre jellemző objektív és szubjektív sajátosságok kialakulása és befolyásolhatósága területén.

A kreatív kozmetikai kezelési módban rejlő lehetőségeket nem ismerők gyakran vélekednek úgy, hogy erőteljesebb tünetek esetében ezen megoldások nem elegendőek, mivel a kozmetikai vegyészek által kikísérletezett legmodernebb hatóanyagok értelemszerűen nem hozzáférhetőek egy hétköznapi kozmetikus számára. Ebben meghúzódhat némi igazság, viszont kérdés, hogy egyáltalán szükségesek-e a bőr számára ezen költséges fejlesztések produktumai, amelyek végül többnyire csak ezreléknyi mennyiségben kerülnek bele a kész kozmetikumokba. Ha egyáltalán belekerülnek. Lehetséges-e erőteljesebb hatás elérése egyszerűbb, „genetikailag felismerhetőbb” hatóanyagok megfelelő sorrendben összeállított alkalmazásával, amelyek jelenlétének arányát ráadásul mi magunk határozhatjuk meg? A gyakorlat azt mutatja, hogy igen. Akár a rövid távú látvány, akár a hosszú távú kiegyensúlyozott bőrműködés szempontjából is, a magunk által személyre szabott, hatóanyagokkal megfelelő mértékben dúsított kozmetikai bázistermékek alkalmazása sokkal kiszámíthatóbb és tartósabb eredményre vezet. Természetesen, ezen bőrápolási metodika sem nélkülözheti a hatékony elektrokozmetikai berendezések alkalmazását. Fontos továbbá megjegyezni, hogy mind a bázistermékek, mind a személyre szabást segítő hatóanyagok tekintetében kizárólag a maximálisan tiszta, lehetőleg igazoltan bio forrásból származó termékek a megengedettek.

Ismerve a szakma túltelítettségét, a jövő a gondolkodó, igényes, fejlődni akaró, kreatív kozmetikusoké, akik készek és képesek túllépni a piac által felkínált, egyre leegyszerűsítettebb kozmetikai protokollok világán.

Akik a kozmetikai tevékenységben nem csak előre számozott, ismeretlen tartalmú flakonok menetrendszerinti felhelyezésének lehetőségét látják, hanem  önkifejezésük, önmegvalósításuk útját is.