Állatkísérlet mentes kozmetikum - nem érdem, evidencia!

6 évvel ezelőtt az EU, amely 75 milliárd angol fontra becsült értékével 2017-ben a legnagyobb kozmetikai piac volt a világon, meghozta azt a bátor döntést, hogy az Európai Unión belül megtiltja az állatokon kísérletezett termékekkel és alapanyagokkal való kereskedelmet.

ke_pernyo_foto_2019-08-30_12_58_32.png

Az elmúlt 6 évben bebizonyosodott, hogy az állatkísérletek abszolút nem szükségesek az egészséges kozmetikai piac fenntartásához. A tiltás óta az európai kozmetikai ipar 8%-kal nőtt és a különböző márkák ugyanúgy nagyjából 20%-kal újították meg termék kínálatukat évente, amely ugyanaz az arány, mint a tiltás előtt volt. Az állatkísérletekre való alternatívák egyre több, elérhető formában léteznek, ráadásul hatékonyabbak, megbízhatóbbak és biztonságosabbak is, ennek ellenére sajnos a világ országainak 80%-ában még mindig nincsenek törvényben tiltva a kegyetlen és felesleges, kozmetikai célú állatkísérletek.

Mindezek és a lenti okok fényében tehát nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy a VINTAGE BEAUTY SEM VÉGEZ ÁLLATKÍSÉRLETEKET a kozmetikumai fejlesztésénél, hiszen:

- egyrészt tehát 2013 óta az EU-ban tiltott az állatokon tesztelt kozmetikumok forgalomba hozatala,

- másrészt elvből és az arra való képtelenségünk okán. Meg embereket sem, de ez most kevésbé fontos,

- harmadrészt mi a francnak? Nem szükségesek számunkra a termékek hatástani vizsgálataihoz állatkísérletek, azok egyszerű, átlátható formulái és naturális alapanyagai miatt,

- negyedrészt a kozmetikumaink BIO minősítésének elnyerése igen szigorú vizsgálatokat feltételez. Ha az állatkísérletekre vonatkozó regulákat, vagy az ezekre vonatkozó nyilatkozatokat valahogyan mégis felül kívánnánk bírálni, a BIO minősítő eljárás során egészen biztosan kibukna a turpisság.

TEHÁT az injekciós tű társaságában életéért rettegő nyuszikát nem azért nem tesszük rá a termékeinkre, mert kistestű gerinceseken perverz módon mégiscsak kísérletezgetünk a takaró alatt stikában, hanem azért, mert igazságtalan előnyszerzésnek minősülne! Olyan állítást helyeznénk el ugyanis a dobozokon, amelyek ma az EU-ban evidenciaként vannak jelen. Nem számítanak érdemnek. 2013 óta tiltottak és slussz. 

Miután azonban rengeteg levelet kapunk e tárgykörre vonatkozóan, kénytelen leszünk MÉGISCSAK szembe menni a hatóságok összeráncolt szemöldökével és felvállalni az igazságtalan előnyszerzés gyanúját... Odatesszük azt a szerencsétlen nyuszikát, ahova csak bírjuk, ameddig fentiek ismerete nem válik alapvetéssé Magyarországon is.

© A blogbejegyzés szerzői jogi védelem alatt áll, másolni és más által saját forrásként közzétenni tilos.